Internista – endokrinolog

Doc. dr Đorđe Popović

endokrinolog novi sad

Doc. dr Đorđe Popović

Internista – endokrinologBogato iskustvo u dijagnostici i vođenju terapije pacijenata sa dijabetesom.

Doc. dr Đorđe Popović, internista – endokrinolog je rođen sam 1983. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, smer opšta medicina, sam upisao je 2002. godine, a diplomirao je 2008. godine. Na istom fakultetu je 2016. godine odbranio doktorsku disertaciju. Na Klinici za pedijatriju, Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine je bio zaposlen od avgusta 2009. godine do novembra 2010. godine, a od novembra 2010. godine do danas je zaposlen na Klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Kliničkog centra Vojvodine.

Učestvuje u radu Katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu od 2011. godine kao saradnik u nastavi, od 2013. godine kao asistent, a od 2018. godine kao docent. Specijalistički ispit iz interne medicine sam položio 2017. godine.

Osnovna polja njegovog stručnog i naučno – istraživačkog rada su patogeneza tipa 2 dijabetesa, hronične komplikacije dijabetesa, terapija dijabetesa, biologija masnog tkiva, gojaznost i kardiometabolički rizik.
Početkom 2016. godine je proveo tri meseca na stručnom i naučnom usavršavanju u Pizi (Italija) pod mentorstvom profesora Stefana Del Prata.

Autor je brojnih naučnih radova iz oblasti dijabetologije i endokrinologije i aktivno je učestvovao u radu mnogobrojnih domaćih i međunarodnih naučnih skupova. Dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih priznanja za naučno – istraživački rad.
Tečno govori engleski jezik a služi se italijanskim i nemačkim jezikom


Zakažite pregledEndokrinologija

Saznaj više

Newsletter

    Uslovi korišćenja

    Ordinacija Limana 2019. Sva prava zadržana.

    Želiš da dobijaš savete o zdravlju i informacije od nas?


    Prijavi se na naš Newsletter!

    Call Now Button