Doc. dr Radmila Velicki zaposlena je na Institutu za javno zdravlje Vojvodine od 2009. godine u Odseku za pravilnu ishranu i zdravstvenu bezbednost hrane, Centra za higijenu i humanu ekologiju. Od 2010. je zaposlena i na Katedri za higijenu, Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Doktorsku disertaciju u oblasti ishrane pod nazivom: Utvrđivanje povezanosti mediteranskog načina ishrane i faktora rizika za nastanak akutnog koronarnog sindroma upotrebom „MedDiet” skora, odbranila je 2018. godine.
Profesionalni rad usmerila je u pravcu javnog zdravlja, ishrane i zdravstvene bezbednosti hrane, prevencije masovnih nezaraznih bolesti, promocije i unapređenja zdravlja ljudi.
Učestvovala kao predavač na brojnim seminarima u okviru kontinuirane medicinske edukacije na temu ishrane i zdravlja različitih populacionih kategorija.
Stručno se usvaršavala u oblasti ishrane i zdravstvene bezbednosti hrane na studijskim boravcima u SAD pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede SAD. Open World Program: (Severna Karolina, Raleigh, SAD, 2014.godine) i u Izraelu („Feeding The Future: Food Safety and Technology in Times of Global Change”, na Hebrew University of Jerusalem’s Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food & Environment, 2018. godine).
Član je domaćih i međunarodnih stručnih asocijacija u oblasti javnog zdravlja i ishrane.
Autor je i koautor 6 radova objavljenih na SCI listi i autor i koautor u više od 40 radova objavljenih ili prezentovanih na domaćim i međunarodnim kongresima.
Želiš da dobijaš savete o zdravlju i informacije od nas?